Wat kost overstappen?

Bij Warm Heeg betaalt u maandelijk een bedrag voor de warmte die u afneemt, net als bij uw energieleverancier voor gas. Er kunnen eenmalig kosten zijn voor de aanpassingen in huis, zoals voor elektrisch koken. Daarnaast zijn er de eenmalige aansluitkosten.

Die zijn voor de meeste woningeigenaren (eerste huis) kostenneutraal als u nu overstapt. Voor hulp bij berekenen maandbedrag, subsidie-advies en technisch advies voor aanpassingen in huis is er de overstapservice van Warm Heeg.

Ja ik stap over

Dossier jild

Als het warmtebedrijf minder kosten maakt dan begroot, verlagen we de tarieven.

Nieuwsgierig of het nieuwe warmtecontract van het warmtebedrijf goedkoper of duurder is dan uw huidige gascontract? 

Dit hangt af van wanneer u het gascontract heeft afgesloten en tegen welk tarief. Is het voor 1 juli 2021 afgesloten en profiteert u nog van een gunstig gastarief, dan is dat waarschijnlijk goedkoper. Wat gaat u betalen als uw huidige gascontract afloopt? Kijk dan niet alleen naar het tarief per m3 gas, maar ook naar de vaste kosten.  

Wie op het warmtenet is aangesloten, hoeft bovendien nooit meer een nieuwe cv-ketel of een ander apparaat aan te schaffen. Als de afleverset aan vervanging toe is, krijgt u van warmtebedrijf Warm Heeg een nieuwe. Kijk dus niet alleen naar de korte termijn bij het nemen van uw beslissing, maar vooral naar de lange termijn.

 

U betaalt elke maand vooraf

Elke maand betaalt u een voorschotbedrag. Voor het bepalen van je voorschotbedrag in het eerste jaar dat u warmte afneemt, rekenen we het huidige gasverbruik om in gigajoules. In elk volgende jaar bepalen we het voorschotbedrag op basis van het warmteverbruik in het jaar daarvoor.

 

Te veel of te weinig betaald?

Aan het eind van elk jaar kijken we wat u heeft verbruikt. Heeft u minder gigajoules verbruikt, dan krijgt u geld terug. Heeft u meer gigajoules verbruikt, dan betaalt u bij. Dat gaat precies zoals u nu gewend bent met uw huidige energieleverancier.

 

Gegarandeerd maximum variabel tarief tot en met 2027

Energiebedrijven bieden momenteel (bijna) geen langdurige contracten aan. Niemand weet wat hij in 2027 aan gas gaat betalen. Om bewoners van Heeg wél duidelijkheid te geven over de tarieven van Warm Heeg garanderen wij tot en met 2027 een variabel tarief van maximaal €47,38 per gigajoule. Als de tarieven lager vastgesteld kunnen worden, worden deze vanzelfsprekend verlaagd. Dit is in 2023 vergelijkbaar met €1,45 voor een kubieke meter aardgas. Na 2027 brengen wij een zo laag mogelijk prijs in rekening.

 

Teruggavereglement

Mocht achteraf blijken dat de tarieven tot en met 2027 te hoog zijn vastgesteld, wordt het te veel betaalde bedrag aan (ex-)klanten door warmtebedrijf Warm Heeg terugbetaald. Indien in deze periode een te laag tarief in rekening is gebracht, wordt dit niet met (ex-)klanten verrekend.

 

Bekijk en download hier:

Tarievenmodel

Tarievenblad 2024

Tarievenblad 2023 en tarievenbeleid