Koning Willem-Alexander bezoekt project Warm Heeg

Koning Willem-Alexander bezoekt project Warm Heeg

Koning Willem-Alexander komt woensdag 5 juni naar Heeg.

Zijn bezoek begint om 11.10 uur in It Sylhûs. De koning praat hier met het team, de wethouder en andere genodigden over de uitdagingen en successen van Warm Heeg en over het belang van een goed kennisnetwerk.

Na deze gesprekken loopt de koning naar het Warm Heeg kantoor in de Harinxmastrjitte 46 (oude bakkerij Terpstra). Hier spreekt hij met een aantal inwoners over hun motivatie om wel of niet klant te worden van Warm Heeg.

 

Het is helaas niet mogelijk om iedereen uit te nodigen voor de bijeenkomst (hoe graag we dat natuurlijk ook gedaan hadden!). Wie het leuk vindt om de koning wel even te zien, kan zelf naar de Harinxmastrjitte komen. Hij loopt tussen 11.40 en 11.45 van It Sylhûs naar het Warm Heeg kantoor.

 

Eerder op de ochtend is de Koning te gast in de provincie Flevoland. Hij start daar bij GIGA Storage in Lelystad, krijgt een rondleiding over het terrein en een toelichting op het opslagproces. Daarna gaat hij naar Smart Grid Flevoland en gaat hij met verschillende bedrijven in gesprek over de oplossingen die zij hebben bedacht voor de netcongestie.

Het bezoek aan Lelystad en Heeg past in het kader van eerdere bezoeken die de Koning heeft gebracht in het kader van de energietransitie.