Wat verandert er in huis?

In huis verandert er weinig. Uit de huisscans blijkt dat ruim 80% van de woningen weinig aanpassingen nodig hebben. De grootste verandering is dat de cv-ketel wordt vervangen en u gaat elektrisch koken.

Ook huurders van woningcorporaties kunnen gewoon klant worden!

De afleverset

De afleverset

De afleverset komt in de plaats van de cv-ketel. De afleverset geeft warmte af aan de radiatoren, convectoren of vloerverwarming en zorgt ervoor dat er warm water uit de kranen komt. 

 

Op de afleverset zit een slimme meter. Daarmee lezen we op afstand gegevens uit. We gebruiken die gegevens om vast te stellen hoeveel warmte er is verbruikt en om het warmtenet zo efficiënt mogelijk te maken. 

Uit de woningscans blijkt dat 80% van de woningen zonder ingrijpende aanpassingen kan worden aangesloten

Kosten voor aanpassingen in huis

Kosten voor aanpassingen in huis

Veel woningen hebben geen ingrijpende aanpassingen nodig, maar soms is er toch een wijziging noodzakelijk of gewenst, zoals bijvoorbeeld de aanpassingen om op inductie te koken. 

 

Nieuwe plek voor de afleverset (voor woningeigenaren) 

Hangt de huidige cv-ketel boven en wilt u dat de afleverset beneden komt te hangen? Of juist andersom? Dat kan. U zorgt dan dat er een nieuwe aansluitplek komt voor de afleverset.  

De CW-klasse van de afleverset 

De CW-klasse geeft aan hoeveel warm water er tegelijk geleverd kan worden. Hoe hoger het CW-getal (CW4 of CW5 bijvoorbeeld), hoe meer warm water tegelijk de cv-ketel kan produceren. 

Warm Heeg levert standaard een afleverset met CW klasse 4 of een klasse die gelijkwaardig is aan de CW-klasse van de oude cv-ketel. Tegen bijbetaling kunt u ook kiezen voor een hogere CW-klasse.

Huurders van Elkien krijgen dezelfde CW-klasse als de huidige cv-ketel, passend bij de afmetingen van de woning. Dat is in veel gevallen CW3 en in een aantal gevallen CW4.

Elektrisch koken

Elektrisch koken

Wie nog op gas kookt en overstapt naar elektrisch koken, heeft een elektrische kookplaat nodig. Het kan zijn dat aanpassingen in de meterkast nodig zijn, bijvoorbeeld het extra bijplaatsen of verzwaren van groepen. Misschien is ook een extra kabel nodig vanaf de meterkast naar de keuken. Bovendien moeten misschien één of meer pannen vervangen worden. 

 

De kosten voor overstappen op elektrisch koken, betaalt iedereen zelf. Hoe hoog de kosten zijn, hangt af van de kookplaat en de aanpassingen die in huis nodig zijn. Houd rekening met een bedrag tussen €500,- en €2.000,-. 

Overstappen is eenvoudig

Overstappen is eenvoudig

Als u twijfelt of uw woning geschikt is, of er aanpassingen nodig zijn en wat dat zou kosten, neem dan contact met ons op.  Er komt graag iemand van Warm Heeg vrijblijvend bij u langs voor een huisscan. Er is meer mogelijk dan u denkt en 80% van de woningen kan worden aangesloten zonder ingrijpende aanpassingen. Bel ons op 06 81 59 41 26 of stuur een e-mail.

Iedereen kan zijn huidige radiatoren blijven gebruiken

Radiatoren kunnen gewoon blijven

Het warmtenet en de afleverset zijn geschikt om warmte af te geven aan radiatoren, convectoren, heteluchtverwarming en vloerverwarming. 

Wie die heeft, hoeft ze dus niet te vervangen. 

Lees meer

Huurders

De huurders hebben een belangrijke stem in het wel of niet aansluiten op het warmtenet van Warm Heeg.

Lees meer