Hjir graaft Warm heeg

De komende tijd zult u op verschillende plekken in Heeg mensen zien graven. Dat zijn kijk-graafwerkzaamheden voor Warm Heeg. 

 

De Warm Heeg warmtebuizen kunnen we niet zomaar in de grond leggen. Onder de grond in Heeg ligt al van alles: rioolbuizen, gasleidingen, electriciteitskabels en glasvezel bijvoorbeeld. Om precies te weten waar de warmtebuizen wel en niet kunnen liggen, gaan we de komende weken graven om te kijken.

 

Wat gaat er gebeuren?

Op woensdag 26 juli en donderdag 27 juli werden er een aantal rioolputten ingemeten. Hiervoor werden ze opengemaakt, ingemeten, en weer dichtgemaakt.

 

Tussen 21 augustus en 30 september worden op verschillende plekken proefsleuven gegraven. Dit zijn sleuven van ongeveer drie meter lang en een halve meter breed. In de sleuf wordt gekeken welke kabels en leidingen er liggen. Daarna wordt de sleuf weer dichtgegooid.

 

Dit duurt ongeveer twee uur per sleuf en tijdens het graven wordt tijdelijk één weghelft afgesloten. We doen vanzelfsprekend ons best om het graafwerk zo snel mogelijk te doen.