48. Wat merk ik van de overstap?

Tussen 2024 en 2026 wordt het ondergrondse leidingnetwerk aangelegd. Daarvoor wordt de straat opengebroken. We graven een sleuf om een leiding vanaf het leidingnetwerk naar de gevel van uw huis aan te brengen. We maken de grond weer netjes dicht en leggen eventuele bestrating terug.

De aansluitleiding en de afleverset samen noemen we de huisaansluiting. De afleverset komt bij voorkeur te hangen op of in de buurt van de plek waar nu de cv-ketel hangt. Dit kan in de kelder, op de begane grond of op een bovenverdieping zijn. Voor de aansluiting vanaf het warmtenet wordt de kortste route gevolgd. Als de huidige cv-ketel op een bovenverdieping staat, wordt er een donkergrijze buis met leidingen langs de gevel geplaatst. Deze buis heeft ongeveer dezelfde diameter als een regenpijp.

Op de dag dat uw woning op het warmtenet wordt aangesloten en u voor het eerst warmte krijgt geleverd, wordt de cv-ketel vervangen door de afleverset. De afleverset wordt met een buis verbonden met het leidingen netwerk. Dit is één dag werk. We sluiten uw woning in de (na)zomer van 2026 aan, als de verwarming nog niet aan staat. U zit dus niet in de kou op de dag dat u overgaat op warmte. U heeft die dag alleen geen warm water.