Hoe berekent Warm Heeg de tarieven?

Net als bij gas en elektriciteit heeft Warm Heeg variabele en vaste tarieven. Het verbruikstarief baseren we op de kosten die gemaakt worden om het warmtebedrijf draaiend te houden. Voor het vastrecht berekent Warm Heeg een aantrekkelijk tarief. Voor het meettarief en de huur van de afleverset rekent warmtebedrijf Warm Heeg elk jaar het tarief van de ACM* die gebaseerd zijn op de gemiddelde kosten in Nederland.

Lees meer

Als het warmtebedrijf in de eerste vijf jaar minder kosten maakt dan begroot, krijgen de klanten van het eerste uur klanten geld

Van wie is het warmtenet?

Van wie is het warmtenet?

Het warmtenet in Heeg is een warmtenet van en voor het dorp. Het wordt aangelegd en geëxploiteerd door warmtebedrijf Warm Heeg BV. 

Warmtebedrijf Warm Heeg BV is een samenwerking van vier partijen: 
Coöperatie Warm Heeg (mede-eigenaar van Warm Heeg BV)
Stichting Warm Heeg (mede-eigenaar van Warm Heeg BV)
Gemeente Súdwest-Fryslân (beoogd mede-eigenaar van Warm Heeg BV)
Warmteleverancier Kelvin BV (partner)

De coöperatie wordt samen met Stichting Warm Heeg en gemeente Súdwest-Fryslân eigenaar van het warmtenet. Als lid van de coöperatie bent u mede-eigenaar van het warmtebedrijf en kunt u mee beslissen over de toekomst van het warmtenet.

Voor de warmtelevering werkt Warm Heeg BV samen met warmtepartner Kelvin, die daarvoor de benodigde vergunningen heeft. Warm Heeg BV is eigenaar van het warmtenet. 

 

In waarm hús foar in goeie priis

In waarm hús foar in goeie priis

Al voor een kleine tweehonderd Hegemer huishoudens maakten ze een gratis energieadvies. Rob van Roessel en Sjoerd Ypma bezoeken voor Warm Heeg de Hegemers thuis om de specifieke situatie van ieder huis te bekijken en maken een isolatie-advies op maat voor de bewoner(s). De grootste misvatting die ze weg kunnen nemen: ‘dat het veel geld kost om mee te kunnen doen.’ Maar ook de vragen ‘Wat houdt Warm Heeg in en wat houdt het voor mij in?” komen vaak aan de orde. 

“Dat het een project Van Heeg en door Heeg is, spreekt eigenlijk iedereen erg aan”, zegt Rob van Roessel. “Dat we straks eigen baas zijn - dat is voor mijzelf het belangrijkste, maar dat is ook wat de jongeren die ik spreek erg motiveert om mee te doen.” Sjoerd Ypma kan dat bevestigen: “Onafhankelijk zijn van de markt, van de energiemaatschappijen en van de regering, dat is voor veel mensen de grootste drijfveer. Natuurlijk naast het financiële voordeel dat we verwachten.”

Bij een huisbezoek wordt een warmtescan gemaakt en gekeken naar de isolatiewaarde van de woning. 

 

Alles weten over prijs?

Alles weten over prijs?

Ben je benieuwd wat aansluiten op het warmtenet van Warm Heeg voor jou exact gaat kosten?

Bereken mijn prijs

Lorum ipsum

"At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates repudiandae sint et molestiae non recusandae. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat."

Lees meer
Busines case van Warm Heeg
Busines case van Warm Heeg
Ervaringen met wamtenetten
Ervaringen met wamtenetten